محل تبلیغات شما

آشنایی با مفاهیم اساسی در عملیات پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری چیست؟ دولت برای انجام پروژه ها با شرکت های متخصص و متقاضی این امر قرارداد پیمانکاری می بنند که در طی آن شرکت عامل موظف می شود با دریافت مبالغ معینی از کارفرمای پروژه یا سفارش دهنده در طی مدت زمان مشخص عملیات عمرانی خاصی را آغاز و به انجام برساند.

مهمترین ومضوع در حسابداری پیمانکاری محاسبه ی دقیق مخارج صرف شده برای انجام پروژه برای شرکت پیمانکار سودآور بوده است یا خیر.

کارفرما : شخصی است حقیق یا حقوقی که بعنوان طرف قرارداد عملیات اجرایی معینی را به پیمانکار ارجاع میدهد.

یپمانکار : شخصی است حقیقی یا حقوقی که بعنوان طرف دیگر قرارداد عملیات اجرایی را به عهده می گیرد.

مخارج صرف شده در طی قرارداد که باید محاسبه شوند کدام اند؟

1- هزینه های غیر مستقیق مانند : هزینه ی استهلاک ماشین آلات خاص برای انجانم هر بخش از پروژه یا هزینه ی کارگاه و تعمیرگاه مرکزی

هزینه های بی ارتباط مانند : هزینه ی استهلاک ماشین آلاتی که در طی پروژه به کار گزفته نشده اند یا هزینه ی تحقیق و توسعه که معکه معمولا به عنوان بخشی از انباشت پروژه در محاسبات نهایی می آیند.

 

مهمترین اسناد پیمانکاری را نام ببرید؟

ضمانتنامه هایی که در طول انجان پروژه توسط کارفرما به پیمانکار داده می شوند و باید در دفاتر حسابداری ثبت شوند.

روش های حسابداری پیمانکاری را نام برده و هر یک را شرح دهید 

الف) روش حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار 

ب) روش حسابداری پیمانکاری بعد از تکمیل پروژه

 

روش درصد پیشرفت کار :

اگر مجموعه ای ای این روش برای محاسبات سود زیان خود استفاده کند به این معنی است که حسابداران موظف ان سود زیان انجام یک پروژه را به صورت مرحله ای و با پیشرفت کار که در هر مرحله محاسبه کنند. در این روش سود نا خالص نهایی بر اساس پیش بینی هزینه هایی که پروژه در ادامه خواهد داشت محاسبه می شود.

البته حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار بر این اساس استوار است که پیمانکار انجام پروژه را طبق قرار خود و سروقت پیش می برد و از طرف دیگر کارفرما بر تمام تعهدات مالی خود که بر طبق آن قرار بوده است به نسبت درصد پیشرفت کار هزینه ی آن را به پیمانکار بپردازد پای بند است.

یکی از ایرادات وارد بر این روش از حسابداری پیمانکاری این است که چون موضوع پیش بینی هزینه های آتی یکی از ارکان محاسبه ی سود و زیان پیمانکار از انجام پروژه است ، در صورت بروز تغییرات در قیمت ها یا رخ دادن رویدادهای پیش بینی نشده که ممکن است روند انجام پروژه را به تعویق بی اندازد ، محاسبات نهایی کمی با اشکال و تغییر مواجه خواهد شد.

 

روش حسابداری بعد از تکمیل پروژه : همان طور که از عنوان یان روش پیدا است در این روش تمامی محاسبات سود و زیان بعد از تکمیل نهایی پروژه یا بعد از اتمام بخش اعظمی از آن انجام می شود. خوبی این روش در آن است که نیاز به پیش بینی هزینه های احتمالی وارد بر پروژه در آن دخیل نیست و همه ی محاسبات طبق اسناد موجود انجام می شود.

شاید اشکالی که به این روش وارد باشد این است که محاسبه ی یک جای سود خالص نهایی یک پروژه باعث وارد شدن بار مالیاتی بر شرکت پیمانکار می شود.

 

 

فهرست منابع : 

bamdadsoft.com

 

 

 

تعاریف مرتبط با حسابداری پیمانکاری

نمونه سؤالات حسابدراری پیمانکاری

پروژه ,روش ,پیمانکاری ,حسابداری ,ی ,هزینه ,حسابداری پیمانکاری ,این روش ,انجام پروژه ,است که ,می شود ,قرارداد عملیات اجرایی ,برای انجام پروژه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

محمد بهمنش مدرسه ICT